понеделник, 31 май 2010 г.

Десетокласничката Диляна Иванова от СОУ " П.Волов" Бяла спечели първо място за рисунка в конкурс, посветен на 65 години от победата над фашизма


Десетокластничката от СОУ "П.Волов" гр. Бяла ДИЛЯНА ИВАНОВА спечели първо място за рисунка в Национален конкурс "България-Русия, традиции и бъдеще" с основна тематика - 65 години от победата над фашизма. Конкурсът беше организиран от НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ РУСОФИЛИ заедно със Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Националния военноисторически музей със съдействието на Синдиката на българските учители и Министерството на образованието, младежта и науката. В надпреварата се включиха хиляди учащи деца и младежи в две възрастови групи: V-VIII клас и IX-XII клас. Творбите на участниците - реферати, презентации, есета, интервюта, разкази, стихотворения, пътеписи и рисунки бяха оценявани на училищно, регионално и национално ниво. До оценка на софииското жури достигнаха 11 рисунки на беленски ученици и едно есе. Подпомагане и подкрепа учениците от СОУ "П.Волов" Бяла получиха от учителите Любомира Неделчева, Анка Минчева и Милена Иванова.
Награждаването се състоя на 29. май в Националния военноисторически музей в София в подходяща обстановка, с ритуал, концерт и изложба.
Беленските участници се завърнаха с две награди: Първо място за рисунката на Диляна Иванова и поощрителна награда за осмокласника Денис Бекиров.
Радостната от успеха си победителка присъства лично и е наградена с едноседмична екскурзия в Москва.

Рисунка: Диляна Иванова


Рисунка: Денис Бекиров

1 коментар:

  1. Изключително талантлива творба. Поздравявам те Диляна! Искрено се възхищавам на дарбата ти да побереш на толкова малко място голяма част от историята на един народ, една епоха от развитието на човечеството. Пожелавам ти още по-високи постижения в областта на изобразителното изкуство!

    ОтговорИзтриване