неделя, 30 декември 2012 г.



четвъртък, 27 декември 2012 г.



Нова отоплителна инсталация ще топли дечицата в Целодневна детска градина на село Лом Черковна. Радиаторите, тръбите и изработката са дарение от Общинската организация на Национално Движение Русофили - Бяла.

Fabrika - gadalka

неделя, 16 декември 2012 г.



БЛАГОДАРНОСТИ

Искам да изкажа най-искрена благодарност от мое име и от името на потребителите на социални услуги настанени в Дом за стари хора - с.Бистренци на Общинската организация на русофилите-гр.Бяла за направеното от тях дарение-дрехи втора употреба. В навечерието на един от най-големите християнски празници - Коледа, нека не забравяме възрастните хора, че те са част от нашето общество и че са допринесли за това което сме.

Анатоли Петров
Директор ДСХ-Бистренци

вторник, 4 декември 2012 г.

София прие най-големия международен форум за млади руснаци



Неделя | 2 Декември 2012 | 

В събитието взеха участие представители на руските общности в 27 държави от Европа и ОНД

През изминалите събота и неделя Руският културно-информационен център в София събра десетки младежи от руски произход, представители на младежки организации от България, Русия и 25 държави от Европа и ОНД. Повод стана третото издание на ежегодния Международен младежки форум „Младежта гради бъдещето“ (Молодежь строит будущее), посветен на руската култура и език сред представителите на руските общности в други страни.
 Форумът е най-голямото мероприятие от подобен характер, което се провежда извън границите на Руската федерация. Присъствието на делегати от почти всички държави на Стария континент, участието на руски държавни и неправителствени организации и все по-големият отзвук, който намира в руските медии, го превръщат в културно и политическо събитие от значителен мащаб, коментират организаторите.
 Младите хора от руски произход в европейските страни – много от тях деца на смесени бракове между руснаци и граждани на съответните държави – играят ролята на мост към културата на Русия и допринасят за приятелския и конструктивен двустранен диалог, каза също Стоянова.
 В събитието участваха младежи от руски организации в България, Румъния, Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия, Словения, Словакия, Чехия, Унгария, Австрия, Италия, Германия, Великобритания, Ирландия, Норвегия, Швеция, Финландия, Белгия, Холандия, Люксембург, Украйна, Беларус, Абхазия, Турция, както и от самата Русия.
 В течение на двата дни от форума делегатите взеха участие в няколко работни заседания, посветени на теми като лидерството сред младите, младежките творчески инициативи, интернет като платформа за разпространение на руския език, културните и обществени инициативи на младежите от руски произход в други държави.
 В неделя бе приета и финалната резолюция на събитието. Сред основните моменти в нея е ангажиментът за организиране на културни и спортни мероприятия, които да съвпаднат със знаменателни събития в самата Руска федерация – честванията по повод 400 г. от основаването на династията Романови, 1050-та годишнина на славянската

събота, 1 декември 2012 г.